Язик як лакмусовий папірець визначає смакові якості їжі.
Він відчуває не тільки солодке, солоне, кисле, гірке, але і безліч інших смакових переваг їжі. Саме тому виявилися такими різними традиційне харчування різних народів землі.
Наприклад, в сучасній Кореї, як і в доколумбової Америці, улюблене блюдо - це м'ясо собак. Але Кореєць ніколи не стане, є жабу, яку з задоволенням їдять у Франції, або сало з часником, без якого не можуть обійтися багато наших співвітчизників. Африканця не відтягнути від смаженої сарани і мух, з них навіть печуть хліб (висушують і розтирають борошно)
Це пов'язано з тим, що пристрасть до тієї чи іншої їжі як і багато інших характерні звички є результатом вкоріненого способу життя і виховання. Разом з тим тренування одних і виховання нових смакових якостей під силу будь-якій людині.
Висновок простий: звичка і потреба в їжі помірно солоної, не солодким, без пристрасті до смаженого, жирного, копченого, з достатн
...
Читати далі »